Pages

2011. január 28., péntek

Hétértékelés (2)

A legfontosabb, hogy megindult a fogyás (majd 1 hónap várakozás után ideje is volt) lassan ugyan, de remélem biztosan. Minden nap ittam 3x0.5l vizet, plusz néha teát ittam. Ezen a héten minden nap ettem halat valamilyen formában, leginkább párolva. Ez nekem nagy kihívás, mert nem vagyok halas, viszont be kell lássam, ha fogyókúrázik az ember lánya, akkor érdemes többet enni belőle, sőt nagyon sokat. A tőkehal nem tartalmaz sok kalóriát, sőt szinte semmi ahhoz képest, ami egy jó kis sertéstarjában van. Van egy segítőtársam (majd felteszem róla a fotót is) egy párolóedény, amibe csak beledobálom a húst, zöldséget egyben, mikróban 10 percig párolom és kb negyed óra alatt varázsolok magamnak egy komplett vacsorát.
A hétvége nehéz lesz, születésnapot fogunk ünnepelni körömpörkölttel és tortával...

2011. január 26., szerda

4/3

Negyedik hetem harmadik napja. Egészen boldog vagyok attól, hogy végre elkezdtem fogyni, még ha éhes vagyok, akkor is jobb elviselni abban a tudatban hogy a fogyásért csinálom. Egyébként ritkán vagyok éhes, igyekszem mindig valamit elrágni, nehogy falásroham jöjjön rám...
Reggeli: fél zsömle diabetikus lekvárral (a másik felét a kolléganőnek felajánlottam, mert annyira finom a saját készítésű zsömi, hogy meg kellett kóstolnia)
Tízórai: 3 korpovit keksz, 1 kávé pötyivel
Ebéd: 10 dkg bulgur 10 dkg zöldséggel keverve, 1 szelet párolt hal
Uzsonna és vacsora: 1 db lehető legkisebb delikát fitness a pékségből (10 dekában 294 kalória)

2011. január 25., kedd

Fogytam :-)

Ma reggel ráálltam ismét a mérlegre (mint ahogy minden reggel szoktam) és nagyon de nagyon meglepődtem, mert 92,4 kg-ot mutatott (tegnap 94.7 volt). Ilyen meglepetést egy bűnözős nap után, hát....
Remélem nem mászik vissza a súlyom, mindenesetre vedelem a vizet, még 9 óra van, de túl vagyok már 6 dl-en.

Tegnap bűnöztem, de nagyot...

Viszont akárhogy számoltam, nem léptem túl a kalóriák számát.
Reggeli: 1 zsemle, 1 szelet párizsi, 1 karika paprika (177)
Tízórai: 1 capuccino (87)
Ebéd: (csomagoltam, mert a barátnőmmel voltam a gyermekklinikán) 1 zsemle, 1 párizsi, 1 szelet jégcsap retek (176)
Uzsonna: na itt jön a bűnözés: 1 csiburger, 1 csokis fánk, 1 capuccino (384-vagy hazudik a kalóriatáblázatuk)
Vacsora: 10 dkg tengeri hal párolva, 10 dk zöldség (209)
1033 kalória összesen
Kb. 1 liter vizet ittam csak meg.

2011. január 24., hétfő

Zsemle

Mivel én a mai napig nem tudom hol lehet kapni teljes kiőrlésű zsemlét, megcsináltam magamnak. A recept ugyanaz, mint a kenyéré. Kenyérsütőben megkelesztettem a tésztát és tepsiben kisütöttem. 14 db lett belőle, egy db zsemle 146 kalória.


Kókuszgolyó

Az NLC fórumról kaptam ezt a receptet (amint megtudom kitől, belinkelem :-)), kipróbáltam, nem édes, de nagyon finom. A kakaópor kesernyés íze nálam elnyomja az édesség utáni sóvárgást.

Diétás kókuszgolyó
  • 10 dkg zabpehely (apróbb szemű)
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 ek light margarin
  • 2 ek zsírszegény kakaópor
  • 1-1,5 dl tej
  • 7 szem édeske /én egy tk folyékony édesítőt tettem bele
A tejet megmelegítem, közben a száraz hozzávalókat összekeverem. Beleteszem a margarint, összemorzsolom, majd hozzáöntöm a meleg tejet. A zabpehely meg fog duzzadni, nem marad lágy a tészta. Golyókat formálok belőle és hűtőben tárolom.

Én nem szeretem a spenótot

de a hétvégén megkívántam, de nagyon.


Spenótos-joghurtos csirkemell

Hozzávalók:
  • csirkemell
  • egy fagyasztott spenót
  • egy kis pohár joghurt
  • só, bors, olíva olaj
A mennyiségeket tetszés szerint ránézésre vettem. A húst befűszereztem, tepsit kikentem egy leheletnyi olívával. Szépen sorban belerakosgattam a csirkemelleket, ráöntöttem a joghurtot, majd a kiolvasztott spenótot. Sütőben fólia nélkül sütöttem kb. 40 percig.
Párolt zöldséggel ettem.

2011. január 21., péntek

3/5

Reggeli: 1 pohár tea, 1 szelet kenyér, 2 szelet párizsi, fél paprika
Tízórai: egy kávé édesítővel (mire beértem a munkahelyemre
Ebéd: sertéssült lyoni hagymával, párol káposztával (update)
Uzsonna: 1 párizsis kenyér

Vacsora: sült csirkemell salátával. Zs csinálta :-)

Hétértékelés (1)

Mostantól bevezetem magamnak a pénteki hétértékelést, hogy számon tartsam mi is történt, csináljak egy kis következménylevonást.

Annyira megszerettük a nyer zöldséget mártogatni, hogy gyakorlatilag a héten vacsorára nem is volt más, csak ez :-) És legtöbbször Zs. kérte, hogy pucoljak már répát...
Jó is egyébként, hogy nem eszem annyi szénhidrátot, nem fogyok nagy ütemben, de érzem belül, hogy jót tesz a szervezetemnek az, ha nem tömöm üres szénhidráttal. Azt nem mondom hogy nem vagyok fáradt és erőtlen a nap végére, de az energiám egyértelműen jobb és több. Próbálom a húsfogyasztást is visszafogni, de a héten már előre megvolt rendelve a kajám, úgyhogy Zöldike, bocs, de nem hagyhattam ki a húst :-) Jövő héten megpróbálok inkább valami halféleséget enni fehér hús helyett.

A héten különös figyelmet fordítottam arra, hogy legalább egy liter vizet igyak. Ez minden nap sikerült. A módszer egyszerű volt: amikor megérkeztem a munkahelyemre, rögtön megtöltöttem a fél literes palackot - ennek délig el kellett fogynia. Ebéd után a második palack vizet osztottam be, munkaidő végéig. A harmadik palackot a hazaútra tartogattam, ezt nem mindig sikerült meginnom. De szerintem már a napi egy liter víz is haladás volt. Ezelőtt volt, hogy napokig nem ittam egy pohár víznél többet: ha már éreztem hogy szomjas vagyok, ittam, de egyébként nem. Nem tettem magam elé tudatosan a vizet, ezért sokszor lusta is voltam felkelni. Most minden nap az az első, hogy ha elfogy, akkor töltök. Remélem hosszabb távon is be fog válni ez a módszer, illetve majd természetes lesz hogy mindig legyen előttem víz.
Jövő hétre is kitalálok magamnak valami kihívást. :-)

Tegnap még megsütöttem a kenyeremet is. Szokás szerint - nagyon jól sikerült. Most lenmaggal készítettem, de a recept maradt. Nem túl kalóriaszegény szerintem, de a lényeg hogy nem fehér kenyér, és napi egy szeletnél többet megpróbálok nem enni. Szerintem ennyi belefér.
A héten ettem csokoládét is, de csakis jó minőségűt és azt is mértékkel, egy-egy kockát. Nem is voltak falási rohamaim, nem voltak olyan gondolataim, hogy most hirtelen fölzabálok valamit.

70 dekát fogytam (94,3) de nem is bánom, hogy nem hirtelen. Havi 2 kg mínuszt tűzök ki magamnak, de 4 kg-nál semmiképp nem többet. Ez egy év alatt már -24 kg.

Hangulatingadozásaim voltak, de ez biztosan nem csak az életmódváltozásnak köszönhető. Egyszerűen ilyenek most a körülmények a világban, a munkámban, az életemben.


2011. január 20., csütörtök

3/4

Reggeli: 1 szelet kenyér, lazacpástétom
Tízórai: 2 kivi
Ebéd: lecsós sertésszelet, update nokedli
Vacsora: zöldségek joghurtos öntettel.

2011. január 19., szerda

3/3

Reggeli: 1 túrós pite
Ebéd: update húsos lasagna
Uzsonna: nem lesz ma
Vacsora: későn érek haza ezért csak egy répát fogok lefekvés előtt enni.

Vacsorának való


Tegnapi esti farkaséhségemet ezzel a mártogatós zöldséges vacsorával csillapítottam. Kb 10 percbe került előkészíteni, megmosni, megpucolni a zöldségeket, bekeverni az öntetet.

Zöldség: répa, kápia paprika, tv paprika, sörretek
Öntet: fél pohár tejföl, fél pohár joghurt, szárított kapor, fokhagyma, só

Sokáig tart megenni, ezért mire végeztem vele úgy éreztem hogy el is telített teljesen.

2011. január 18., kedd

3/2

Reggeli: 1 szelet kenyér, lazacpástétom, 2 dl tej
Tízórai: nincs, egész délelőtt vizet gyűrtem le a torkomon
Ebéd: update májjal töltött csirkemell salátával
Uzsonna: 1 alma és 3-4 korpás keksz
Vacsora: répacsíkok fűszeres joghurttal (erről még majd írok).

Ugyan mennyi kalória lehet ez összesen???

Szénhidrát

Vasárnap este ezt a pudingot csináltam, édesítővel és nyomkodtam bele egy kis korpás kekszet. Nagyon finom lett!

2011. január 17., hétfő

3/1 Súlyveszteség

Súly: 94.5 kg
Súlyveszteség: 0.5 kg


Komment: hát jó munkához idő kell ezek szerint... (meg megtanulni is hogyan kell jó munkát végezni).

2011. január 16., vasárnap

2/7

Reggeli: majorannás májkrémes kenyér (1 szelet saját kenyérből), 1 paprika, 1 paradicsom, kevés fekete retek, tea
Tízórai: 1 alma
Ebéd (inkább du 3 körül): húsleves, joghurtos rakott krumpli
Uzsonna: korpovit keksz 4 db
Vacsora: padlizsánkrémes kenyér 1 szelet

2011. január 15., szombat

2/6

Mivel ma két vizsgán is túlestem, nem voltam valami aktív. Tegnap este bekészítettem az egészséges kenyér újabb adagját, mindent ugyanúgy mint a múlt héten, csak a tejet cseréltem le vízre. Bátran mondhatom, megérte. Sokkal jobb, sokkal "kenyeresebb" lett a kenyerem. A DM-es kenyér annyira nem jön be, hogy szerintem nem is fogom megenni, inkább maradok a magam sütötte kenyérnél, és két szeletnél többet nem eszek naponta. Ez a két szelet ma meg is volt, suliba egy vékony szendvicset vittem sonkával, paprikával. Nem érkeztem hamarabb megenni 11 óránál, ezért egyben ez volt az ebédem is.
Most, délutánra pedig két nassolnivaló uzsonnát is csináltam. Az egyik a reszelt alma, csak úgy üresen, lereszelve, mint a bébipapit régen.

A másik pedig a klasszikus tejbezabpehely. Most kivételesen mikróban készítettem el, kevés zabpehellyel és sok tejjel. Sokkal finomabb lett így, ezért maradok ennél a változatnál.


Vacsorára valamilyen csirkés étel lesz. Zs főz mert én K.O. vagyok...

2011. január 14., péntek

2/5 reggelén

Egy kicsit el vagyok szontyolodva. Biztosan nem csinálom tökéletesen a fogyókúrát és megeszek olyan dolgokat is amit egy rendes fogyózós nem eszik meg, de nekem az ördögi körből iszonyatosan nehéz kikecmeregni. Este még megettem vagy fél kiló mandarint, ami az update szerint 3-as, kalóriának pedig 45 ha jól emlékszem, darabonként. Éhes voltam, fáradt és nyúzott, elcsigázott. Úgy érzem, hogy a világ is ellenem van és a körülmények, a helyzet csak nehezítik az amúgy is kínkeserves fogyást. Hogy a mozgásról ne is mondjak semmit. Mert aki túllendült a holtponton úgy van vele, hogy ez csak lustaság kérdése. Én pedig nem lustaságról beszélek, hanem erőtlenségtől, időhiányról és kedvetlenségről. Pedig fáj minden porcikám, a hátam, a nyakam, a csontjaimban érzem és tudom hogy tenni kellene ellene, de a körülmények ostoba és makacs dolgok.
Ma reggel 94.7 kg voltam, tehát menstruáció és kb két hét fogyi után ennyit sikerült. 30 dekát. Igaz hogy voltam én már idén 97 is, amikor a víz szépen összegyűlik, de az csak víz. És szerintem ez a 30 deka is. Az NLC fórumban írtam is a többieknek, hogy nálam a tapasztalat az hogy a fogyás jó 3 hét múlva indul meg. Ez így igaz, de addig honnan is tudjam, hogy jól csinálom-e????

2011. január 13., csütörtök

2/3 - 2/4

Már nem is emlékszem, hogy miket ettem tegnap, csak az update bécsi krémlevesre és a somlóira. Meglepően jó volt. Már a levestől teljesen eltelítődtem, a somlóiból ezért csak fél adagot ettem meg rögtön a leves után, a maradékot később, még angol előtt. Ma hagymakrémleves volt, szintén update, és holnapra rendeltem tejszínes pulykamellet tésztával, szintén Norbi módra. Első benyomásra nekem az ár-érték arány egészen jó, bár a somlói nem volt édes, de az édesség utáni vágyamat mindenképpen elnyomta.
Most ettem 2 mandarint, 1 szelet DM-kenyeret (már nincs saját) és pulykasonkát. A DM-kenyér állaga és íze nekem nemigazán jön be, de lehet hogy majd megszokom. Mindenesetre ha időm lesz rá, a saját kenyér megsütését fogom előnyben részesíteni.

2011. január 11., kedd

2/2 Kedd

Reggeli: 1 szelet saját kenyér, két szelet sonka, fél paprika, kávé
Délelőtt folyamán 4 szem mandarin
Ebéd: 1 szelet saját kenyér, 2 szelet sonka, fél paprika, kávé (igen ugyanaz mint a reggeli mert tegnap nem főztem)
Uzsi: 3 db korpás keksz
Vacsora: spenótos tészta - ez van Zs. főz, féladagot megeszek

Ma rendeltem a hét további részére Update ebédet, mert nemigazán lesz időm csinálni bármit is. reggelire a saját kenyeremből marad még, uzsonnára lesz alma és korpás keksz, és van még répám is.
A holnapi ebédem U1 Bécsi krémleves, csirkemell csíkokkal (spárga, zöldborsó, karfiol, zeller). Jól hangzik és mintha laktató is lenne...

Mostanában nem csináltam fotókat, de nem is nagyon volt miről...

2011. január 10., hétfő

2/1

2. hetem 1. napja. A felkelés nagyon nehezen ment ma reggel, pedig tegnap este nem éreztem magam fáradtnak. A hétvége úgy telt el, hogy elég sok nasi volt napközben, egy kis korpás keksz, egy kis kefir, alma vagy mandarin. Szerintem többet ettem a kelleténél, de ezt most betudom a pirosbetűs ünnepnapjaimnak.
Ma reggelire a hétköznap szokásos kávém volt egy szelet saját kenyérrel és két szelet sonkával. Ez majdnem délig kitartott, fél 12 körül ettem 2 db korpás kekszet még egy kávét és 13 körül a húslevest. Most pedig még 3 szelet korpás kekszet ettem, és viszek is ötöt a hazaútra, mert este hétkor végzek az angol miatt. Útközben lehet hogy veszek valahol egy kis gyümölcsöt mellé.
Ma nem lesz semmiféle mozgás, a hétfőket általában megpróbálom egyszerűen túlélni.
Lassan elkezdek újfajta kombinációk után nézni, mert előbb-utóbb unni fogom az állandó korpás keksz-evést, nem akarok egysíkú táplálkozást, amikor annyi jó zöldség és miegymás van a piacon.

2011. január 9., vasárnap

A hét hetedik napján

Tegnap este legyűrtem egy háromdecis pohár zöldteát, erre éjszaka úgy viselkedtem mint egy törpe vízműtelep. Könnyebbnek is éreztem magam jócskán reggelre. Most is zöldtea van az asztalomon, van még pár filterrel, azt megiszogatom. A reggelim a szokásos melegszendvics volt, répával és édesítős kakaóval. Ebéd: húsleves, tükörtojás paradicsommal. Ma nem nagyon van kedvem főzőcskézni, mert tanulás van ezerrel.

2011. január 8., szombat

Húsleves vs. hagymásbab

A húslevesem elkészült, most akkora fazékkal lett, hogy ez talán elég holnapra, sőt még esélyes az is hogy hétfői ebéd is maradjon belőle. A hagymásbabra Zs. nem vigyázott, így az odakozmált - 2 kanállal ettem belőle, és a kalóriaértéke sem elhanyagolható: 10 dekában 338 kalória van. Szóval leosztom a két kanálra: ez még elviselhető. Győzött a húsleves: répával és hússal, plusz egy kis zeller. Semmi krumpli, bizony!
Vacsorának már megettem 6 db korpás kekszet diabetikus lekvárral, napközben pedig egy almát megpároltam a mikróban. Ma már nem eszek semmit, inkább iszok zöld teát, és adok még egy esélyt a ginsengnek.
A tanulás nem akar menni, nem tudom mi van velem, pedig jövő héten 3 vizsga és 2x2 angolóra van. Elég húzós lesz, de remélem hogy legalább az evésre nem fogok annyit gondolni, mint ma.
A súlyomról: most 95 felett vagyok és voltam a héten 96,3 is, mivel most lesz pár pirosbetűs ünnepnapom, ez ilyenkor nálam megszokott. Nem aggódok, inkább egy hetet kihagyok a súlymérésben, hivatalos adatok január 17-én akarok közölni.

Jó reggelt!

Ma már túl vagyok a reggelin, tízórain és a mozgáson is. Reggelire két szelet a tegnap sütött kenyeremből, az egyik vékonyan vajazva, főtt csirkemellel, a másik pedig diabetikus lekvárral. Aztán volt 30 perc séta lejtőn le és lejtőn fel. Most pedig tízórai gyanánt ebédre ettem egy nagy adag savanyú káposztát (10 dkg=20 kalória) és egy répát. A heti 3. adag húsleves pedig már a gázon van és lesz még mellé egy pici hagymás bab is.

2011. január 7., péntek

Kisült a kenyerem


Úgy vagyok vele, hogy a boltok kenyér-kínálatában nem bízom, ezért inkább itthon összeállítom a cuccot és a kenyérsütőm kisüti nekem. Tényleg semmi dolog nincs vele, csak várni kell a kész kenyérre. Van egy receptem, amit az interneten találtam egészséges magos kenyér néven. Leírom a receptjét, ha pedig valaki a saját szerzeményét látja benne szívesen kiteszem a forrást is.

Egészséges magos kenyér
  • egy tojás és annyi tej, hogy a tojással együtt 267 ml legyen a folyadék
  • 1 evőkanál só
  • 6 ml olíva olaj
  • 6 ml méz
  • 280 gr teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 100 gr tönkölyliszt
  • 50 gr szejtán (búzasikér - ettől szebben megkel a kenyér)
  • 1 cs szárított élesztő
  • 100 gr olajos mag
A hosszabb teljes kiőrlésű programon sütöttem, sötét színre beállítva.

Az első szeletet gyorsan meg is ettem egy kis diabetikus lekvárral. :-)

Csalódtam

A grapefruit-ginseng cseppemben. De lehet hogy csak türelmetlen vagyok. Mindenesetre hiába bíztam abban, hogy a ginsengtől majd tényleg jobban fogok koncentrálni és még esetleg tanulni is. Tegnap este egész egyszerűen nem tudtam magam rávenni, hogy átolvassam az alkotmányjog anyagot. Így lejelentkeztem a vizsgáról, áttettem jövő hétre és majd most a hétvégén erőszakot fogok magamon elkövetni, de ezt meg kell tanulni. És a polgári perrendtartást és a közgazdaságtant is, mert jövő héten 3 vizsgám lesz így. Nem vagyok normális.
Így borul a napom is, mert vizsga után el akartam menni az uszodába. Ezért viszont nem fogok bemenni a városba, inkább délután rendezek itt kinn a faluban egy félórás sétát, vagy gyorsgyaloglást. Tegnap este is két buszmegállóval hamarabb szálltunk le, hogy be tudjunk vásárolni a CBA-ban, aztán nem is vártunk a hidegben a következő buszra, elindultunk gyalog. Meglepően könnyen tettem meg azt a 20 perces sétát, ráadásul dombnak felfelé. Ezt a módszert be is vezetem a tél végéig mindenképpen, így munka után meg lesz a heti 2 ilyesfajta edzésem.
Este még megfőztem a húslevest is, nem bírtam tovább várni, megint nagyon finom lett. Ettem is egy tányérral, de előtte pedig a lassan szokásosnak mondható melegszendvicsemet ettem répával és édesítős kakaóval. Tudom hogy ez inkább egy reggelinek menne el a sok szénhidrát miatt, de egyenlőre nálam az is siker, hogy répát eszek és édesítem az italaimat. És a kenyér sem fehér. Mindent szép lassan, mert a végén besokallok a nagy változásban.




2011. január 6., csütörtök

Hét vége felé...

Mai reggelim: két szelet kenyér, sonkával, mandarinnal, uborkával, egy kávé.
Ebédre ugyanez, mert nem volt kedvem tegnap angol után semmit sem csinálni :-(
Vacsorára valószínűleg megint korpás keksz lesz, de még lehet hogy hazafelemenet útközben kitalálok valami egyszerűt.
Ami tuti:
  • hétvégén lesz húsleves
  • holnap alkotmányjog vizsga után elmegyek az uszodába leereszteni a gőzt (a munkahelyit is)
  • a farmeromon már mintha érezném a változást!!!!

2011. január 5., szerda

Képmagyarázat

A lentebb látható fotóim az elmúlt napok ételei egy dolgozó lány keze alól. Meg kell mondjam, hogy a tegnap este hirtelenjében összerittyentett salátám az előző napi csirkemellel nagyon jól sikerült, és nagyon jól esett ma délben (de lehet hogy csak azért mert már nagyon éhes voltam).
Reggelim egy kávé, két szelet graham kenyér, két szelet római sonka, uborka és egy kockasajt volt. Ez kitartott kb fél egyig.
Délben a fent említett salátám volt, majd három körül megettem a tejbe-zabpelyhet is, mivel ma hosszú napos vagyok (angolra megyek), későn végzek, este 8 után már nem akarok enni, inkább most ettem meg a vacsit. Hazafelé a buszra tartogatok még magamnak egy kis korpás kekszet.
Tegnap az NLC-n két jó ötletet is olvastam, amit tuti meg fogok valósítani:
  • Almát meghámozni, felkockázni és mikróban rövid ideig párolni. Így nem lesz annyira savas és szerintem éhes sem leszek tőle azonnal.
  • Olívabogyó és sajtfalatok. Szépen kis fogpiszkálóra szurkálva még jól is mutatna. Aztán továbbfejleszteném sajtkrémnek valami light sajttal, apróra darabolva, pici olívaolajjal.
Egyébként a húsleves pedig annyira bejött, hogy hétvégén újból fogok ilyet főzni, tele fogom pakolni répával és zellerrel és salátábavalónak fogom tartogatni a következő hét elejére.

2011. január 4., kedd

#3#

Tegnap este úgy mentem haza, hogy Zs-t megkértem vegyen ki csirkemellet a fagyasztóból, mert szeretném megfőzni mára, ebédre. Aztán mikor hazaértem közölte, hogy ha már megfőzöm, főzzem meg húslevesnek, ő eszik belőle. Így este hétkor még egy kisebb lábasban rotyogott a finom húsleves. És ahhoz képest, hogy egy hirtelen összehordott levesnek indult, a legfinomabb leveseim egyike lett, azok közül, amiket valaha is megfőztem. Így este nyolc körül még ettem egy jó kis lélek- és testmelegítő húslevest. (Fotó később, ha hazaértem).
Mára így meglett az ebédem is, főtt hús lencsefőzelékkel. Vagy inkább főtt lencsével, mert az olíván pirított hagymára csak ráöntöttem a lencsét, és megfőztem. Semmi habarás, semmi rántás, de így is nagyon jó lett.
Reggelire megettem a tegnapelőtti kaliforniai paprikába töltött körözöttet, két szelet tk kenyérrel és egy kávéval.
A vacsoráról pedig még nem tudok nyilatkozni, ha kedvem lesz munka után, elnézek a piacra valami hús- és felvágottárut, hogy meglegyen a napi fehérjeforrásom.
A kedvem nem a legjobb, az idő pocsék nyálkás és ködös-zúzmarás és semmi ambícióm nincs ma sem dolgozni. Csináltam viszont néhány szép fotót a munkahelyem előtti zúzmarás bokrokról, remélhetőleg úgysem fogunk már ilyet látni egy jódarabig. Bár hátravan még február, amikor kőkemény hidegek is szoktak lenni.
Így a szabadtéri sportolásról erre a két hónapra biztosan lemondok, max pár sétát fogok tenni.

2011. január 3., hétfő

Túléltem

Szerencsésen túl éltem az idei első munkanapot. Elfoglaltam magam a felhalmozódott tennivalókkal, ezért nem is volt olyan vészes. A fogyókúra szempontjából jó volt visszatérni, mert jóval kevesebbet töröm a fejem az étkezéseken. Reggel végülis üres korpáskifli volt és egy adag kávé. Nagyon béna vagyok, minden hűtött cuccomat itthon felejtettem és most jutott eszembe, hogy a csinosan elkészített kaliforniai paprikás körözöttemet is. De ma este már több eszem lesz, felírom egy cetlire, hogy van hűtős cuccom is :-)
Ebédre lencsefőzeléket ettem a másik kiflimmel, ezzel a szénhidrátbevitelem mára még sok is volt. Kalóriát nem számoltam, de szerintem nem volt egész nap több mint 1300-1400 (max!!), mivel most vacsira lenyomtam egy 6-7 dekányi édesítővel készült tejberizst egy fél mandarin társaságában.
Most nekiállok a csirkemellet megfőzni, az lesz a lencsefőzelék mellé feltétként holnapra.

#2# Katasztrófa...

...hogy ilyen hamar eltelt a szabadságom. idei első munkanapomon borzasztóan és rémesen érzem magam. Hogy miért is nem a saját cégemet igazgatom??? Ki kellene már találni valamit.
Reggeli: mivel otthon felejtettem a sonkát, ezért sonka nélküli korpás zsemle lesz uborkával, paprikával.
Ebéd: lencsefőzelék üresen
Vacsi: szerintem olyan K.O. leszek délutánra hogy semmi. Vagy egy kis korpovit keksz, azzal nem kell macerálni semmit, csak bekapom.

2011. január 2., vasárnap

#1#

Tegnap ismételten nem én voltam a fogyókúrázók idálja.
Reggeli: 2 szelet tk kenyér, sonka, uborka.
Ebéd: a malacsült húsos maradéka, fél adag krumplisalátával
Uzsonna: 1 nagyobb szelet Sacher torta
Vacsi:
Ezen kívül nulla mozgás volt, inkább filmet néztünk egész nap. Ma pedig siratom szabadságom utolsó napját, mert holnaptól ismét dolgozni fogok.

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "