Pages

2011. augusztus 19., péntek

Egy kis figyelmet szeretnék kérni!

Ennek a tál nyúlhúsnak, illetve a nyúlhúsnak úgy általában.Ma délelőtt a négybetűs német áruházban járkáltam, amikor figyelmes lettem egy pár doboz kirakott nyúlhúsra. Az ára sem volt vészes, a kinézete pedig .... nyálcsorgató (vegetáriánusok forduljanak most el). Már régóta fontolgattam hogy kéne valami "mást" csinálni, ami nem szárnyas és nem sertés. A marhahúsért őszintén szólva én nem vagyok oda, nálam a szeretete a pörköltnél kimerül, a vadat pedig általában fagyasztva látom, ami számomra megint nem túl inspiráló. Ezért hirtelen felindulásból beraktam a kocsimba egy adag nyúlhúst, 60 dekás, színhúst, csont nélkül. Tudom, hogy szeretem, de már olyan régen ettem, hogy nem is emlékszem az ízére.
Aztán amikor jöttem haza (bicajozás, 2x8km!!!), gondolkodtam, hogy annyira nem szoktunk ilyeneket enni, hogy nem is tudom mi legyen belőle??? Nyúlpaprikás?- az olyan általános, ráadásul a kánikulában nem nagyon eszünk nehéz és zsíros ételeket. Úgyhogy leültem a gép elé és elkezdtem nézegetni a jobbnál-jobb recepteket. Végülis ennél az egyszerű változatnál maradtam, csak én nem fogom egy napig pácolni, nem lesz rá ideje.
Még tejfölözés előtt így festett a husim:
És amiért ilyen hosszasan regélek róla, az az élettani hatása, amivel tulajdonképpen most szembesültem. Szerintem fogyókúrázók, egészségesen élők rendszeresen fogyaszthatnák ezt a méltánytalanul elfelejtett húsfajtát, amiből mi, magyarok több ezer tonnát exportálunk évente, enni viszont alig esszük.
Itt olvashattok róla.
Illetve reklámozási szándék nélkül, de ajánlanám a Tetrabbit oldalát, mert tele van tartalommal, receptekkel és nem mellesleg az ő húsukat vettem, sőt azt is hallottam, hogy sokat tesznek a nyúlhús népszerűsítéséért!

1 megjegyzés:

Zsu írta...

Összefutott a nyúl.. akarom mondani a nyál a számban. Gyerekkoromban nagyon sok nyulat ettünk, mert Nagypapámék tartottak. Nincs is finomabb egy jó kis nyusziebédnél. És bizony nagyon egészséges! :)
Szoktunk enni mostanában is, de főleg apukám vadasát, nagyon jól csinálja. Bori lányom előtt viszont nem szabad említeni, mert a múltkor amikor mondtam, hogy nyuszihusi az ebéd, akkor teljes pánikban kereste meg az összes plüssnyusziját, aztán kiegyeztünk, hogy a nyuszi csakis plüss lehet, az ebéd pedig csakis sima husi :D:D

Megjegyzés küldése

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "