Ezt a nokedlit az egy fokkal egészségesebb teljes kiőrlésű tönkölylisztből készítettem. Mennyiséget nem tudok írni, mert én a nokedlit 10 éve szemmértékkel készítem. A lényeg, hogy két tojásból, pici tejből, és vízből a liszt folyamatos hozzáadásával készítem, a mennyiség attól függ, hogy hányszor akarunk belőle enni. Az állaga teljesen hasonló a hagyományos nokedli tésztájához. Sós vízben kifőztem. Közben 5 gerezd fokhagymát megpirítottam olíva olajon, hozzáadtam 15 dk frissen fagyasztott spenótot és fél doboz bolti fagyasztott parajkrémet. Összerottyantottam ezeket, picit megsóztam és összekevertem a nokedlivel.
Kb 30 perc alatt volt kész és reménykedem hogy holnap tudok vinni belőle a munkába...
Kb 30 perc alatt volt kész és reménykedem hogy holnap tudok vinni belőle a munkába...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése