Pages

2011. február 17., csütörtök

Csütörtök reggelén - Hétértékelés

Miután kidumáltam magam más Bloggerinák bejegyzéseinél, ide is vetek pár sort. Ma reggel 92.6 kg voltam, ez elég jó ahhoz képest, hogy tegnap már ettem teljes kiőrlésű zsemlét is. Szerintem a hétértekelésemet is átteszem mára, mivel a nagy kihívás megvolt, túl is vagyok rajta-eredményesen. Meglepően jól bírtam a zöldség-gyümölcs napot, bár igyekeztem csak gyümölcsöt enni. És nálam fontos szempont volt az, hogy csak élő ételeket egyek. Azt gondolom, hogy az egészségünk érdekében mindenképpen érdemes odafigyelni erre, hogy a nem hőkezelt ételekben milyen erő rejlik. Az én gyomrom képtelen lenne átállni teljesen erre az étrendre, de őszintén reménykedem benne, hogy soha nem is fog rákényszerülni. Ezelőtt nem voltam egy megrögzött zöldségevő, de még gyümölcsevő sem. Megettem ha megkívántam, de nem volt jellemző, hogy én tudatosan zöldséget és gyümölcsöt egyek. Csak a főtt étel és abban is legyen hús lehetőleg. Aztán most kezd átfordulni a kocka, mert ahogy "rákényszerítem" magam a zöldségfogyasztásra, a gyümölcsök iránti igényem is előbújik. És bevallom őszintén, nem olyan rossz dolog ez :-) És hogy ez így is maradjon, a következő heti kihívásom az lesz, hogy ebéd után már ne egyek hőkezelt ételeket, csak zöldséget, gyümölcsöt. Persze ezt nem fogom tartani életem végéig, mert én is szeretek étteremben vacsorázni, vagy nyárestéken a kertben grillezni, nem is ez a cél hogy megvonjam magamtól. Inkább az átlagos napokon, amikor semmi extra program, dolog nem üt be, akkor tudjam ezt tartani.
A lelkem még nincs rendben és sajnos úgy érzem hogy addig nem is lesz, amíg a fennálló egyéb problémáink meg nem szűnnek. És ezek sajnos a válság miatt nem is fognak jódarabig elpárologni. Nagyon sokszor úgy érzem, hogy nem csak a saját gondjaimat cipelem, hanem a körülöttem élők gondjai is kihatnak rám. Kilátástalan, reménytelen és hiába akarok jó lenni és megtenni mindent azért hogy jobb legyen, mégis azt érzem hogy rajtam csattan az ostor...

5 megjegyzés:

ókidli írta...

Szia Melinda!

Szerintem nagyon ügyes vagy, csak így tovább és ne keseredj el. Sokszor nem könnyű az élet, de próbáld meg bevenni a "leszarom" tablettát. Nekem segített, állandóan emésztettem magam minden miatt, de nem értem el vele semmit, csak azt, hogy a közérzetem, a lelkem a béka feneke alá került. Még most is nagyon lelkis vagyok, de már sokkal jobb. Neked is kitartást és erőt kívánok.
Puszi Ildikó

Melinda írta...

Szia! Köszi a biztatást! Az a baj, hogy amíg azt látom, hogy körülöttem homokba dugják a fejüket, amikor baj van, addig képtelen vagyok máshogy látni a dolgokat. És ha már én sem igyekszem megoldani a problémát, az nem csak a körülöttem élők jövőjére és kilátásaira, de az enyémre is nagyon nagy hatással van.

Névtelen írta...

Szia! Nagyon szép eredmény, csak így tovább!! Sok sikert az ebéd után már csak zöldség és gyümölcs evéshez, jótékony hatással lesz majd a fogyásodra meglátod!!
Nem akarlak a tornára rábeszélni, nem azért írom, de nekem sokat segít, nem csak a fogyásban, hanem mikor tele van a fejem a gondokkal, mikor eszem magam a dolgokon, segít levezetni az összegyülemlett feszültséget, kikapcsol.. Beteszem a dvd-t, s olyankor csak arra figyelek, s utána mennyivel jobb a közérzetem is.. Hátha segítene neked is kicsit elfeledni a gondokat, ha csak 1 órára is..

Sok erőt kívánok, és kitartás!!!

pipacs írta...

Tényleg ügyes vagy, és azzal ne foglalkozz, hogy más mennyit fogyott már ennyi idő alatt! :)
Elvirával egyetértek a mozgás témakörben. Amellett, hogy formál, és segíti a fogyást még a feszültséget is levezeti. A Norbi ducitréningek nagyon jók. Átmozgatnak úgy, hogy semmi megerőltető nincs benne, ugrálni sem kell. :)

Melinda írta...

Hát sajnos a mi lakásunk nem nagyon alkalmas tornára ez egyrészt az adottságokból, másrészt a lakást lakók miatt nem lehetséges, de ezt inkább nem részletezném. Ami nálam ezért szóba jöhetne, az a futás, biciklizés (illetve minden, ami szabadban) és az úszás...

Megjegyzés küldése

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "