Pages

2011. február 8., kedd

Spenótsaláta

Maradt még mára is...

Mindegy, csak zöld legyen

Már a hűtőben figyel egy nagy zacskó spenót, ebből lesz a tojásos spenótsaláta, de én sajt helyett hónapos retket fogok beletenni (az mégiscsak kalóriaszegényebb :-)). Ma gyakorlatilag csak a zöld színre hajtottam, annyira kívánom az ilyen friss színeket, úgyhogy vettem pár szem kivit is, kettőt most ettem meg ebéd gyanánt.
Én már nem nagyon írogatom, hogy pontosan mit is eszek aznap, mert azt figyeltem meg, hogy amit eltervezek, az általában nem is valósul meg, mert mást ennék, vagy nem úgy enném, stb. A spenót is csak reggel jutott eszembe a metrón, hogy le kellene szállni a piacnál és megnézni hogy van-e. Reggelire általában mindig megvan az egy db saját készítésű zsemlém, nem is kívánom a bolti cuccokat, ezzel sincs sok bajom és szeretem sütni is. Sokszor guggolok a sütő előtt és figyelem, ahogy hatalmasra nőnek a kis pufik :-)
Ebédre igyekszem laktatót enni, olyat ami 4-5 óráig legalább kitart. Ez az utóbbi pár napban kimerült a székelykáposztámban. Én szeretem elpusztítani ezeket az utolsó morzsáig (lehet hogy ezt is át kellene állítani az agyamban??), mert egyrészt nem vész kárba, másrészt a káposzta felmelegítve is jó, mint tudjuk.
A vacsora az már inkább neccesebb dolog. Nagyon sokszor fáradtan, nyűgösen érek haza, és ilyenkor néha beszalad még egy zsemle, vagy egy kis tésztás étel. Igyekszem mindenből kevesebbet enni, de éhezni nem vagyok hajlandó, mert tudom, hogy akkor jön az éhségrémség.
Tegnap mondjuk újból csináltam zellersalátát, dupla adagot és rendesen jól is laktam belőle. Amit nem nagyon kívánok, az a nagyon húsos ételek. Megelégszem egy-két falattal is és inkább jó sok köretet eszek, a héten viszont még halat sem ettem, de biztosan nem fog elmaradni.

2011. február 6., vasárnap

Zellersaláta


Ezt a receptet is Ottisnál találtam és mivel pont volt itthon egy kisméretű friss zellerem, meg is csináltam gyorsan. Annyit változtattam rajta, hogy csemegeubit nem tettem bele, mert az nincs itthon, kihagytam az olíva olajat és a citromlevet is. Ízletes, finom, a tárkonytól nagyon nagyon finom íze lett, én az egészet meg tudtam volna enni :-)
Én így csináltam:
  • egy kis fej friss zeller
  • egy alma
  • egy sárgarépa
  • egy kis fej lilahagyma
mindezt feldaraboltam gyufaszál vastagságúra. (Az almát ezért nem nagyon sikerült...)
Öntet:
  • egy pohár joghurt
  • egy teáskanál majonéz
  • egy teáskanál mustár
  • só, bors
  • tárkony (nekem csak szárított van itthon)
összekevertem az öntet alapanyagait, majd a zöldségekkel is. Ha összeérnek az ízek biztosan még finomabb is lehetne, de nálunk nem érte meg azt a kort :-)

Tojásos spenótsaláta

Én nem szeretem a spenótot, sőt irtózom tőle, de egy ideje nagyon megszerettem és kívánom is. Na nem a spenótfőzeléket, de minden más formában szívesen megeszem már (állítólag gyerekkoromban imádtam a főzeléket is). Ottisnál találtam tegnap egy igen jó receptet, először a színe fogott meg, utána elolvastam és rájöttem, hogy nem is bonyolult elkészíteni. Jövő héten be fogok szerezni tetemes mennyiségű alapanyagot, mert ezt nem hagyhatom ki. Örülök, hogy jön a tavasz és egyre több zöldséget tudok majd venni (remélhetőleg elérhető áron).

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "