Pages

2011. március 22., kedd

Na igen, tart még a mélypont, vagy ez a nem is tudom milyen letargia. A múlt heti nem kicsi kilengésemnek annál nagyobb következménye lett. Aránytalanul nagy. Nem tartom igazságosnak a Sorstól, hogy engem mindig így kell büntetnie. Gyakorlatilag, minta nem is sanyargattam volna magam egy percig sem az elmúlt hónapokban. Ezért szeretnék orvosi segítséget, ami nagyon de nagyon várat magára.
Pedig hétvégén már bicajoztam is. Ez a legjobb mozgás most, amit el tudok képzelni magamnak, de ez is legalább (hanem jobban) olyan időigényes, mint az úszás. És ha időt szánok rá, akkor más olyan dologtól veszem el az időt, amitől szintén nem kéne.
És igazából nem tudom, gondolkozzak állandóan és percre pontosan tervezzem meg az életem minden mozzanatát? Adagonként osszam be a kaját, pontosan kiszámolva? Éljek a saját kis tervgazdálkodásomban? Vagy egyszerűen, ha jön valami válaszút, akkor a pillanatnyi kedvem szerint döntsek? Éljek a mának és ne izgasson mi lesz holnap? Mi a jobb? Tanuljak meg elengedni dolgokat és lentebb adni valami másból? Képtelen vagyok az agyamat kikapcsolni és csak egy dologra koncentrálni, mert jelen pillanatban ösztönösen minden körülményt meg akarok oldani és minden körülményt figyelembe véve cselekedni. Nem vagyok egy filozófus (bölcsész az igen...no comment), de úgy érzem, hogy lelki akadályai vannak minden egyes olyan dolognak amit nem tudok megoldani, vagy nem tudok átlépni a saját magam által állított akadályokon (bezzeg a falat fel tudtam emelni magasra).
Szóval nem tudom mitévő legyek. Egyet tudok: feladni nem akarom, de megvalósítani nem tudom. Marhajó, mi? Jobb lett volna egy egysejtű planktonnak születni....

9 megjegyzés:

Marti M írta...

Melinda, miben állna ez az orvosi segítség?

Melinda írta...

Állítólag ott a lipid osztályon nem csak 600 kalóriával éheztetnek, de összeállítják az étrendet, kizárnak ételeket (gondolom testreszabva), szóval reményeket fűznék hozzá...

kismazsi írta...

Melinda!
Biztos, hogy segítséget tud nyújtani az orvos, de helyetted nem fogja tudni megoldani a dolgokat! Szabályokat ő is fog előírni, s csak akkor érsz el eredményt, ha azokat betartod!
Szerintem sokkal könnyebb, ha van egy bizonyos rendszer az életedben, s ha kell, bizony be kell osztani napra pontosan a dogokat!
Úgy érzem, Te most nagyon feladtad!
Gyorsan vársz eredményt!!
Hibát, kilengést mindenki követ el, csak utána képes vagy megpróbálja újra kontrollálni magát!
Ha, meg tudod oldani, próbálj meg többször jelentkezni, hisz mi sortársak támogatunk, segítünk, biztatunk, és ez óriási segítséget jelent!!!
Mi segítünk, s azt szeretnénk, ha együtt dolgozva igenis elérnél eredményeket. Hidd el, azok csak előre fognak vinni!!!
Sok sikert!!!

Bambi1978 írta...

Melinda, ne add fel és ne görcsölj ezen a témán!!! Próbálj lazán állni az egészhez, ne MUSZÁJnak fogd fel, hanem életmódváltásnak, az egészséged miatt!!!!

Ne a kilókat nézd elsődlegesen, hanem találd meg azokat az élelmiszereket, amikkel helyettesítheted a fehérlisztes, cukros, krumplis ételeket! Ne igyál mást, csak vizet, zöld teát, gyógyteákat, és mozogj, ha van kedved, de ne sanyargasd magad!!!!

Esténként figyelj arra, hogy főleg csak fehérjét egyél, és kb. 3 órával alvás előtt már semmit, max. vizet igyál!!!

Keresd meg a jó dolgokat a napjaidban, azokból meríts újabb erőt, kedvet, sosem szabad a negativumokra gondolni, mert bevonzod őket!!!

Hidd el, hogy Te is meg tudod csinálni, HIGGY MAGADBAN, ez a legnagyobb kulcs hozzá!!!!!

pkata25 írta...

csatlakozom Kismazsihoz és Bambihoz, mindent leírtak, ami számít!

Marti M írta...

Melinda, sokat gondolkodtam azon, hogy írjak, vagy ne. Remélem nem veszed zokon azt, amit írok.

Neked teljes életmód váltásra lenne szükséged. Az már világos, hogy az eddigi életmódod nem vezet fogyáshoz, sőt. Az életmód váltás azzal kezdődik, hogy szellemileg elfogadod a változtatás fontosságát, továbbá azt is, hogy le kell mondani dolgokról azért, mert az, amit el fogsz érni vele, sokkal fontosabb.

A lipid osztályon biztos megszabnak neked egy étrendet, de amellett a mozgást is. Ez tart egy ideig, de aztán ez a felügyelet is megszűnik, és akkor ismét "magad ura" leszel, neked kell majd számolgani a kalóriákat, megtenni a napi zsírégető mozgást, mert enélkül nem lehet.

Szerintem neked nagyon jól jönne egy pszihológus segítsége is.

Remélem nem haragszol meg rám emiatt a bejegyzés miatt. Segíteni szeretnék, nem pedig ártani. Mi itt vagyunk, egy egész lelkes csapat, 10 - 15 ember, aki szerintem mind segítene, de ehhez neked is akarni kell.

Csillámpóni írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Agyban dől el minden és ha ez nincs meg nálad addig nem jönnek a sikerek sem. De ha nem adod fel és elhatározod magad akkor sikerülhet még. Teljesen ne legyél ilyen negatív. Ha negatív v.kinek a gondolkodása az tuti a rossz dolgokat vonzza be, ami jelen esetben nálad a fogyási sikertelenség. Gondold át szerintem és mi segítünk. Én január 1.-e óta fogytam 3.5 kg amit annak köszönhetek, hogy én magamban eldöntöttem, hogy belevágok és mások meg segítettek a tanácsaikkal és látva az eredményeiket én is beindultam. Ez veled is így lenne, ha te magadban ezt eldöntöd majd. Sok sikert Melinda!

Unknown írta...

Már minden bölcset elmondtak előttem. Így én is csak arra bíztatnálak hogy ne add fel!! Edison is végzett 1000 sikertelen kísérletet míg végre az az egy sikerült. A támasz és az erő benned van. Ne keresd kívül. 600 kcalóriával nem fogsz tudni működni a lipid ambulancia kapuin kívül. Én utánaolvastam 1200 kcal alá hosszú távon nem szabad menni. A fogyás gyorsítása meg csak mozgással meg. A pajzsmirigyed rendben van? Nekem a Metabol - t ajánlotta a jóga oktatóm, akinek az iker testvére Pécsett pajzsmirigy specialista. Azt mondta hogy ebben olyan természetes formában van a jód ami a pajzsmirigy alul működést segít rendbe hozni. Esetleg olvassál utána. Én rendeltem egy dobozzal próba cseresznye alapon. De a dobozban 1200 és 1500 kcalóriás minta étrend van (heti) és külön női és férfi edzésprogram. Tehát ez nem fogyókúrás csoda izé. Kell mellé az amit a többiek felsoroltak. Drukkolok!!!!

kismazsi írta...

Melinda!!
Jelentkezz kérlek!!
Mi van veled??

Megjegyzés küldése

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "