Pages

2011. március 31., csütörtök

Tavasz illat van a levegőben,

nem csoda, hogy nem szívesen gubbasztok a sötét irodában, lakásban. Napok óta kísérget minket, rettenetesen fel tudok tőle töltődni. Amikor munka után kilépek az utcára, megpróbálom minden percét alaposan kiélvezni a napsütésnek. A hangulatom, a kedvem is jobb, sőt a dolgokhoz való hozzáállásom is.
Ma reggel először álltam mérlegre, jó bő 2, talán 3 hét óta. A súlyom most 93,2 volt, lassan megint kezd visszamászni. Uralkodok magamon, nem zabálok feleslegesen és jelenleg 2 dolgot tűztem ki célul magamnak:
  • 16 óra után csak módjával, 18 óra után semmiképp nem eszek
  • kerülöm a finomított cukrot
A lisztet nem iktatom ki, mert nálam az nem vezet jóra, inkább maradok reggelente a teljes kiőrlésű dolgoknál, és bizony délben nálam lecsúszott tészta és krumpli is. Viszont ezzel a módszeremmel lényegesen kevesebb, mondhatni nulla mennyiségű csokoládéhoz nyúlok. És jelen pillanatban számomra ez a lényeg.

Amit múlt héten nem írtam le az az, hogy hétvégente most már majdnem mindig előkerül a bicaj, 20-30 km-t azért letekerünk. Szombaton is így volt, és hazafelé erős ellenszélben tekertünk, mára múlt el az erős izomláz a hátamban. Hétvégén kirándulni szeretnék egy nagyot, vagy a Buda környéki hegyekbe, vagy vonattal valahol a környéken.

És ami még jó hír, úgy néz ki hogy nyáron lesz alkalmam részt venni egy Erdélyi körutazáson, ami a magamfajta könyvtárosnak egy kulturális orgazmus lesz, már alig várom :-)

9 megjegyzés:

pipacs írta...

De jó , h megint írtál! :)))
Nahát! :) Én is könyvtáros vagyok!! :))
És én is kb. arra jutottam, mint Te a kajálással kapcsolatban! Kell a ch, különben este megazaba! :(

Melinda írta...

HOL?? HOL?? Hol vagy könyvtáros?? :-)

Sokkal jobban érzem magam, ha reggel lemegy 1 vagy 2 magvas kifli, vékonyan vajjal és ubival, vagy májkrémmel. Felvágottat nem is nagyon szoktam enni, a héten 1x volt még csak hús, de nem is nagyon hiányzik.

pipacs írta...

Kecskeméten egy középsuliban voltam, amíg nem jött Marci! :)

Nekem is jobb a közérzetem így és nem agyalok állandóan azon, hogy mit kéne enni! :)))

Bambi1978 írta...

Ha be tudod tartani, hogy reggelire eszel egy tk kiflit, zsemlét és délután már inkább fehérjét eszel, akkor nem lesz gond. Elvileg kb. 3 orával alvás elött ajánlott utoljára enni, ha ezt betartod és probálsz sok vizet inni, máris sikered lesz, meglátod!!! A bringával ügyes vagy, csak így tovább!!!

Melinda írta...

Azt hiszem ezt tudom tartani így, bár egyetlen gondolatot kellene még kiirtanom a fejemből: amikor este hazaérek, hullafáradtan, ne gondoljam már azt, hogy én mindenféle szénhidrátot és nyalánkságot megérdemlek a hosszú nap után. Szerintem az emberek többsége pont ezért zabál be jól esténként...

Betti írta...

Szia Melinda!
Bocs az ismeretlenül bepoff-ért (teljesen véletlenül akadtam a blogodra a gugliban). Csak gondolatébresztőnek szánom az én történetem, de teljesen hasonlóan étkeztem én is. Néha csillapíthatatlan nassolhatnékom volt, olykor egész tábla csokikat tüntettem el egyszerre.
6 hónap alatt azonban 20 kilót adtam le még 2009-ben, mert kiderült: inzulinrezisztenciám és PCO szindrómám van. A kettő gyakran kéz a kézben jár. Elsőre ijesztő lehet, de közel sem olyan vészes az egész. A megoldás nálam a hármas kezelés volt: diéta, mozgás és metformin hatóanyagú gyógyszer. Utóbbi sokat segített a szénhidrát bevitel szabályozásában (megszűnt a csillapíthatatlan nassolhatnék) és olvadtak le a kilók. Igaz sok kitartás kellett, de megérte. Azóta szültem egy gyönyörű kislányt és a terhesség során sem híztam vissza olyan súlyra, mint amennyiről eredetileg indultam.
Nem állítom, hogy minden túlsúlyos embernek ez a problémája (IR), de nem árt erre (is) gondolni.
Bővebb info www.pcos.hu, érdemes megnézni.
Sok sikert a fogyáshoz! Üdv, Betti

Melinda írta...

Szia Betti! Köszönöm a megjegyzésedet és a tippet is. Őszintén szólva, elültetted bennem a kisördögöt, mert cisztáim már voltak évekkel ezelőtt is, de már nem is emlékszem mikor voltam utoljára egy ultrahangon. Ennek egy oka van: a tortúra, ami ezzel jár (mármint a kivizsgálásokkal), rettenetesen megalázó körülmények és hozzáállások az egészségügyi személyzet részéről, időpont kérések, úgy bánnak az emberrel mint a kutyával, stb... ezért halogatom az ilyesmi kivizsgálásokat. De ráébresztettél, hogy nem érdemes sokáig tologatni ezeket a dolgokat!

Betti írta...

Kedves Melinda!
Remélem nem ijesztettelek meg, nem ez volt a célom. A PCOS-t az állami eü ellátás keretében sok helyen el sem ismerik, pedig "filléres" módszerekkel kordában tartható.
Én is 5 évig orvostól orvosig jártam, végül egy magánintézményben kaptam meg a szükséges segítséget és kezelést.
Sok sikert kívánok, ha megengeded követném a blogot :)

Melinda írta...

Hát persze, hogy megengedem :-))))
Esetleg írnál nekem egy e-mailt? Szeretnék ezzel kapcsolatban egy-két dolgot kérdezni. tmelinda04@gmail.com

Megjegyzés küldése

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "